Bild med infartsskylt

Inbjudan till fototävling och fotoutställning

Vill du vara med och tävla om att få pryda Melleruds kommuns infartsskyltar eller göra en utställning i Dalsland Center?

Under nästan två år har tillvaron präglats av pandemin. På kommunens infartsskyltar har vi uppmanats att bland annat hålla avstånd och tvätta händerna. Vi har jobbat på distans och vi har också lärt oss uppskatta friluftslivet. Vi har upplevt nya saker och förhoppningsvis även fotograferat det vi sett och upplevt.

Nu klassas inte längre covid-19 som samhällsfarlig sjukdom och det är dags att byta ut infartsskyltarna. Vi vill ha din hjälp att hitta ett motiv som symboliserar Mellerud och Dalsland från sin bästa sida och som kan välkomna nya och gamla besökare till vår kommun. Vi inbjuder därför till en fototävling där det vinnande bidraget får äran att bli bland det första man ser när man anländer Mellerud via E45!

Av alla inskickade bidrag kommer en jury att utse ett fotografi som får pryda våra infartskyltar (den blåa delen i mitten) och ett antal fotografier som visas vid sommarens temautställning på Dalsland Center. Fotoutställningen kommer att vara gjord av oss dalslänningar, tillsammans. Naturbilder, djurbilder, bilder på människor, selfies, groupies, byggnader – allt är välkommet! Vi vill gärna kunna visa en variation av årstider och motiv, färg och svartvitt. Välkända besöksmål ur ett nytt, kanske oväntat perspektiv är lika välkommet som en bild från ditt eget speciella smultronställe. Utställningsperioden sträcker sig över hela säsongen 2022, och vi behöver ha din bild hos oss senast 24 april!

Både amatör- och proffsbilder tas emot. Bilden kan komma att användas i marknadsföring av utställningen och i marknadsföring av Mellerud som besöksmål, till exempel på www.dalslandcenter.se eller vår Facebook-sida, men inte utan att vi först fått tillstånd av fotografen.

Regler och villkor:

• Bilden ska vara tagen i Dalsland och vi vill veta var bilden är tagen.
  • Vi vill veta när bilden är tagen. I vissa fall (om det gäller gamla bilder) så kan det vara svårt att få ett exakt datum, kanske till och med svårt med exakt årtal, men vi vill gärna veta vilket decennium bilden är tagen.
  • Vi vill veta namn på och telefonnummer till den som tagit bilden. Fotografens namn kommer att visas vid bilden.
  • Maxformat: A3. Vi tar emot bilder i både liggande och stående format. För att delta i tävlingen om att få bilden publicerad på infartsskyltarna ska formatet vara i stående.
  • Max 3 bilder per fotograf.
  • Bilderna laddas upp som högupplöst fil i formuläret på kommunens webbsida.
  • Dalsland Center står för utskrift och eventuell inramning. Fotografen får inte behålla ramen då utställningsperioden är slut.
  • Vi undanber oss bilder som kan uppfattas som kränkande, politiska och/ eller rasistiska.
  • Dalsland Center förbehåller sig rätten att välja ut de bilder som kommer med i utställningen.
  • Genom att skicka in din bild/text till oss godkänner du att vi använder den för publicering i 2022 års utställning i Dalsland Center eller på Melleruds kommuns infartsskyltar.
  • Du försäkrar även att bilden/texten är skapad av dig och att du inte kopierat bild/text från annan källa. Att använda andras bilder är att bryta mot upphovsrättslagen.
  • Om bilden visar nu levande personer som går att identifiera vill vi att fotografen har personernas medgivande att bilden publiceras.
  • Det är tillåtet att efterbehandla bilden i t ex Photoshop – men vi vill att Du gör det med måtta!
  • Ingen ekonomisk ersättning kommer att betalas ut för de bilder vi använder till utställningen eller infartskylten.

Nu är det bara att kolla igenom bildarkiven därhemma! Varmt välkommen att delta!

Max 3 bilder per fotograf i högupplöst format

Eva Nilsson-Olsson, eva.nilsson-olsson@mellerud.se