Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Information om branden på Fryken

Under tisdagseftermiddagen den 7 september larmades räddningstjänsten om en brand i en förrådsbyggnad vid Frykens Trä i Mellerud. Räddningstjänsten bekämpade branden men byggnaden kunde inte räddas. Inga personer skadades eller befann sig i lokalerna under händelsen.

Branden upptäcktes strax innan kl.16:30 i tisdags av kommunens fastighetsskötare och räddningstjänsten var därefter snabbt på plats och lyckades släcka branden. Brandförloppet var väldigt snabbt och trots intensiva insatser så lyckades man dessvärre inte rädda förrådsbyggnaden. Byggnaden intill som används av kommunens dagverksamhet och arbetsmarknadsenhet (AME) kunde räddas men fick skador som gör att byggnaden inte kan användas för tillfället. Ersättningslokaler har under onsdagen kunnat ordnas fram.  

Det är fortfarande okänt hur branden började, men polisen misstänker inget brott. En sanering av de påverkade byggnaderna utförs nu för att bland annat ta reda på hur omfattande skadorna är och hur byggnaderna kan återställas. Kommunen samverkar med räddningstjänst, försäkringsbolag och polisen i utredningen kring återställning och brandorsak.  

De verksamheter som har blivit påverkade av branden är AME och daglig verksamhet. På onsdagsmorgonen anordnades en uppsamling för verksamheternas deltagare och berörd personal för att informera och gå igenom vad som har hänt. Samtalsstöd har även erbjudits till de som har behövt.

- Under onsdagen har vi fokuserat på att säkerställa att både deltagare och berörd personal mår bra och är informerade om vad som har hänt. En stor del av dagen har även gått åt till att omorganisera verksamheterna. Den dagliga verksamheten har pausats veckan ut och personalen fokuserar nu på att planera om den dagliga verksamheten i andra lokaler med mål om att starta upp igen på måndag i nästa vecka. Arbetsmarknadsenhetens deltagare kommer att utföra uppdrag på andra arbetsplatser i kommunen framöver, säger Tanja Mattsson, socialchef, Melleruds kommun.

Publicerad: 9 september 2021