Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kronprinsessparet besöker Mellerud digitalt

Under eftermiddagen den 28 april träffade kommunstyrelsens ordförande, Morgan E Andersson (C), Kronprinsessparet för att berätta om kommunen och verksamheterna. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel träffar Sveriges kommuner digitalt, på grund av pandemin.

En stor del av samtalet handlade om covid-19 pandemin, hur den påverkat Melleruds kommuns invånare, näringsliv, besöksnäring och föreningar. Morgan E Andersson berättade om hur kommunen har ställt om och att krisen har påmint oss om att vi behöver varandra i samhället.

-Jag lyfte våra medarbetare som har gjort beundransvärda insatser under väldigt tuffa förhållanden. Föreningar, Svenska Kyrkan och andra trossamfund har också gjort viktiga insatser för att skapa meningsfullhet, framtidstro och optimism. Ett vitalt och diversifierat näringsliv har visat imponerande robusthet inför pandemins påfrestningar, säger Morgan E Andersson.

Morgan E Andersson lyfte även samarbetet med de andra Dalslandskommunerna inom miljö, turism, kultur och högre utbildning genom satsningen Campus Dalsland. Det ledde samtalet vidare in på utmaningar framöver men även förhoppningar om framtiden för Mellerud efter pandemin.

- Det var ett trevligt och avslappnat samtal, säger Morgan E Andersson, som uppskattade kronprinsessan Victorias och prins Daniels genuina engagemang och intresse för kommunernas situation och att de är öppna för att mötas digitalt när pandemin sätter gränser för traditionella besök.

Publicerad: 29 april 2021