Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nostalgi genomsyrar Kanalyran i år – Magnus Carlsson kommer tillbaka!

Folkkäre Magnus Carlsson firar 30 år som artist och kommer tillbaka till Kanalyran i Mellerud lördagen den 6 juli. Det bjuds även på mer nostalgi i form av Sveriges Starkaste Bonddräng i dagarna två – och den efterlängtade fredagsdansen på torget är tillbaka.

Magnus Carlsson Liggande

Första helgen i juli är det återigen dags för Kanalyran i Mellerud och Håverud, en folkfest med över 50 år på nacken. Helgen går i nostalgins tecken med kortegen och utnämningen av Hertighen på Dal som givna inslag under helgen. På fredagen drar även deltävlingarna i Sveriges Starkaste Bonddräng i gång med grenarna Farmers Walk och Däckvält vid Köpmantorget. De tre resterande momenten avgörs under lördagsfinalen. Hittills är det 12 anmälda, både från grannkommunerna Bengtsfors och Åmål och mer långväga deltagare från Stockholm och Lidköping.

– Det vore fantastiskt om någon här på hemmaplan anmälde sig också, hälsar Rune Andersson från Kuseruds Gård, som har arrangerat över 300 styrketävlingar genom åren och innehar världsrekordet i bänkpress med 51 ton på 1 timme. Är man osäker på om man kvalar in kan man titta förbi och prova tävlingsmomenten på Kuseruds Gård varje lördag kl. 12. Första träningstillfället är den 1 juni, berättar Rune.

Några kvarter bort hittas MKC Mejeriets populära beachfotbollsturnering för 12:e året i rad. Det krävs 200 ton sand för att göra spelplanen redo inför fredagens och lördagens matcher intill deras välbesökta aktivitetsyta för barn och ungdomar – och anmälan är öppen.

 

Modevisning, grilltävling och dansgolv på torget

På fredagskvällen kommer man äntligen kunna dansa på torget igen – och denna gång till tonerna av dansbandet Freqvens. Ett 100 kvm stort dansgolv i trä kommer att monteras under förmiddagen för att ge ett dansvänligt underlag. Man kommer även kunna önska sina favoritlåtar veckorna före evenemanget.

– Vi gjorde en enkät under våren och fredagsdansen var något som många saknade, säger Tillväxtchef Viktor Weiberg, så det kändes extra roligt att kunna ta tillbaka den.

Det kommer även bjudas på grilltävling och modevisning på Köpmantorget innan Magnus Carlsson går på scenen kl. 19 under lördagskvällen. Magnus är aktuell med ”It’s My Party” som har premiär i höst där han firar både sin 50-årsdag och sina 30 år som artist med en Sverigeturné.

Kanalyran avslutas på söndagen i Håverud med trollerishow, food trucks, flaskrace och musik längs kanalen innan den traditionsenliga avslutningskonserten.

 

Stort stöd från det lokala näringslivet

Melleruds kommun arrangerar Kanalyran med stöd från föreningsliv och lokala entreprenörer. Nuntorp Gård och Melleruds Alkoholfria Pilsner är generösa huvudsponsorer även 2024 och får förstärkning av Melleruds Handel, Lions, Melleruds Nyheter, Melleruds Kristna Center (MKC) och Unika Live AB som också går in som huvudsponsorer under Kanalyran i år.

– Kanalyran har fått ett fantastiskt stöd från näringslivet i år. Utöver ett ökat intresse för huvudsponsorpaketen har våra guld- och baspaket varit väldigt populära också, säger näringslivsutvecklare Linnéa Lindstedt och riktar ett stort tack till alla företagare och föreningar som stöttar årets Kanalyra.

– Programmet släpps den 15 juni och Kanalyrekommittén här på kommunen jobbar för fullt för att få ihop alla delar. Vill man vara med och sälja något eller visa upp sitt företag eller förening är det bara att höra av sig, hälsar Linnéa.

För mer information eller frågor kan du kontakta:

Linnéa Lindstedt
Näringslivsutvecklare
E-post: linnea.lindstedt@mellerud.se
Telefon: 0530 - 181 08

Publicerad 4 juni 2024