Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sommarblommor 2024

Varje år pryds Melleruds kommun av vackra blomsterarrangemang som skapas av gata och parkenheten. I år har ungefär 2000 blommor i olika kulörer planterats.

IMG 9415

Tema: Fluff

Temat för årets planteringar är kort och gott Fluff. Christina Kjellin, driftledare på gata- och parkenheten, har planerat  och valt ut vilka blommor och färger som ska representera årets tema. 

- Jag vill att känslan ska vara lite som att sväva på moln när man ser blommorna. Det ska vara gulligt och lätt, eller kanske man ska säga att känslan ska vara "snuttipluttigt", säger Christina.

Med Fluff som ledord har årets blommor noga valts ut till blomsterarrangemangen för att på ett färggrant sätt sprida den moln-lätta känslan till alla som bor och vistas i kommunen.

Årets blommor

Kommunens rabatter och krukor har främst fått blommor i blå, lila, vita och rosa nyanser som tillsammans förmedlar temat och lyfter fram Melleruds fina miljö. Under sommarens gång kommer allt fler blommor slå ut i blom och visa upp de vackra färgerna, samtidigt som de gynnar pollinerande insekter så som bin och fjärilar. 

I planteringarna kan du se bland annat Lejongap, Rosenskära, Spetsblomma, Blomstertobak och Sommarflox i olika färger. Totalt har ungefär 2000 blommor planterats i kommunen. 

Blommorna finns att beskåda på flera platser i kommunen, både i större planteringar och i krukor. De finns till exempel i Tingshusrabatten, vid Resecentrum, Åsensbruk, Dals Rostock, Dalskog och Erikstad, men också omkring Storgatan och Kvarnkullen.

Publicerad 25 juni 2024