Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stort engagemang i Dals Rostock

Kartläggningsprocessen är i full gång inom projektet Hållbar platsutveckling i Dals Rostock. Under sommaren har företag, näringslivet och privatpersoner på platsen haft möjlighet att genom ett frågeformulär lämna sina åsikter och tankar om platsen. Över 80 svar har kommit in, ca 20 från företag/föreningslivet och ca 60 från privatpersoner. Det är dessa tankar som kommer ligga till grund för utvecklingen och det fortsatta arbetet. Den 18 augusti träffades arbetsgruppen för att gå igenom och analysera svaren.

-  Det är otroligt roligt att se vilket positivt engagemang och framåtanda som finns i Dals Rostock. Det är tankar från människor i olika åldrar, bakgrund och från olika verksamheter. Processen är igång och det ska bli spännande att se vart det leder, att få den här responsen från start är fantastiskt,  säger processledare Eva Petrén.  

Dals Rostock var en av sex platser som har fått ett beviljat stöd av Västra Götalandsregionen för att arbeta med hållbar platsutveckling. Processen ska ha ett syfte att stärka samarbetet mellan olika parter på platsen. Samt forma ett sätt att arbeta tillsammans med en långsiktig och hållbar utveckling av Dals Rostock.

- Detta blir en spännande arbetsprocess, där flera lokala aktörer tillsammans med företrädare för kommunen utvecklar Dals Rostock med omnejd. Mitt intryck är att det finns en väldigt stark drivkraft hos de lokala aktörerna och det är ju också de som tagit initiativet till denna satsning. Dals Rostock med omnejd har så mycket att erbjuda såväl för boende som för besökare. Med denna satsning tar vi ytterligare ett steg i utvecklingsarbetet, säger Morgan E Andersson, kommunstyrelsens ordförande.

Nästa steg är ett möte den 8 september där företag, föreningar, representanter från Melleruds kommun och privatpersoner är välkomna. På mötet kommer resultatet av kartläggningen presenteras, inspirerande exempel från andra platser att tas upp och i ledning av representanter från Västra Götalandsregionen kommer vi tillsammans att arbeta vidare med processen.

Vi önskar att så många som möjligt deltar på mötet. Anmäl dig genom att skicka namn och kontaktuppgifter till dalsrostockby@gmail.com eller via telefon 070-298 39 61.

 

Datum: 8 september

Senast anmälan: 5 september

Tid: kl. 17.00-20.00

Plats: Karolinerskolans matsal

 

Läs mer om projektet Hållbar platsutveckling i Dals Rostock  

Publicerad: 20 augusti 2021