Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tack - i anslutning till branden på Frykens trä

I tisdags eftermiddag drabbades Fryken i Mellerud av brand, där en förrådslokal med spånlager brann ner till grunden. Tack vare en snabb och gemensam insats lyckades ändå branden begränsas och således räddades huvudbyggnaden med mindre skador. Till vardags används lokalen av kommunens dagverksamhet och arbetsmarknadsenhet (AME). Lyckligtvis skadades ingen vid händelsen.

Under veckan har man nu arbetat aktivt för att omorganisera och starta upp verksamheterna igen i tillfälliga lokaler, till dess att huvudbyggnaden är återställd och kan användas igen.

Melleruds kommun vill rikta ett stort tack till vår fastighetsskötare Christer Högberg, vars uppmärksamhet och snabba agerande blev avgörande för att huvudbyggnaden kunde räddas. Christer deltog även under saneringsarbetet hela kvällen, tillsammans med bland annat fastighetsjouren och offentlig renhållning.

Vi vill även tacka de som bidrog på plats med resurser och hjälpmedel i samband med släckningen av branden, så som Krynes Entreprenad, Jörgen i Bergs Åkeri och LE Gruppen. Tack också till kommunens övriga medarbetare och chefer som deltog samt Svenska Kyrkan. 

Sist men inte minst vill vi också tacka räddningstjänsten för en otrolig insats!

Publicerad: 10 september 2021