Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juldekorationer sprider snart ljus och värme i mörkret

Juldekorationerna är för många ett uppskattat inslag i våra offentliga miljöer. Bakom den stämningsfulla belysningen och de vackra juldekorationerna arbetar fyra personer på Gata-Park helhjärtat med julutsmyckningen i 3 veckor innan alla dekorationer tänds. Juldekorationerna kommer att tändas under morgonen den 26 november.

Arbetslag vid släde

De som arbetar med juldekorationerna är parkarbetarna Anna Fernheim, Peter Mogren, Selman Bytyqi och Marcus Johansson. En del av alla förberedelser är att se till att dekorationer och ljusslingor är hela och fungerar och att beställa in granar, granris och växter till planteringar. Sen ska alla dekorationer och ljusslingor sättas upp både högt och lågt runtom i kommunen. Ett jobb som Peter Mogren och Marcus Johansson gör med van hand. För att sätta upp ljusslingorna över gatorna i centrum tar de hjälp av en lift för att komma upp till rätt höjd. Ljusslingorna kopplas sen ihop och sätts fast på en vajer som hänger mellan husen.

Juldekoration över Storgatan

Juldekorationerna kommer att tändas under morgonen den 26 november.

- Då får vi se om de fungerar. Det är bara när vi tänder upp allt som vi kan se om alla ljusslingor fungerar eller om vi måste laga några delar. Men allt ska förhoppningsvis vara klart till första advent, säger Marcus Johansson, parkarbetare, Melleruds kommun.

 Förutom ljusdekorationer kommer det även att ställas ut granar i kommunens olika tätorter.

- Det kommer som vanligt att sättas ut dekorerade granar i Dals Rostock, Dalskog, Åsensbruk och Mellerud. Vi kommer att tända belysningen till granarna samma dag som resten av belysningen den 26 november, säger Peter Mogren, parkarbetare, Melleruds kommun.

 Efter tjugondedag jul (tjugondedag knut) den 13 januari släcks alla granar och dekorationer. Då börjar ett två veckors arbete med att ta ner alla dekorationer.

 Välkommen att uppleva Mellerud i jul och vinter!

 

Publicerad 23 november 2021