Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Smittskyddsåtgärder återinförs för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Från den 1 december ska den som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning säkerställa att lämpliga åtgärder vidtas för att undvika spridning av covid-19.

Arrangörer kan, från den 1 december, välja att använda vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare som smittskyddsåtgärd utöver grundläggande smittskyddsåtgärder. De arrangörer som väljer att inte använda sig av vaccinationsbevis ska vidta särskilda smittskyddsåtgärder. Folkhälsomyndigheten har även tagit fram allmänna råd med exempel på åtgärder som arrangörer kan vidta för att undvika trängsel bland deltagare och besökare.

Länsstyrelsen har, enligt den tillfälliga covid-19-lagen, i uppdrag att kontroller att lagen följs och verksamhetsutövarna som berörs av lagstiftningen är skyldiga att följa den.

- Vi kommer i första hand fokusera på information och rådgivning som tillsynsåtgärd, men det kommer även ske stickprov vid arrangemang för att kontrollera att bestämmelserna följs, säger Anna Carlsson, nationell samordnare för länsstyrelsernas pandemitillsyn, Länsstyrelsen i Dalarnas län.

 

Besök länsstyrelsernas webbplats för mer information om de beslutade smittskyddsåtgärderna och länsstyrelsernas tillsyn enligt den tillfälliga covid-19-lagen. 

Tack för allt du gör för att motverka smittspridning!

Tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen (Länsstyrelsen)

Publicerad 1 december 2021