Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Låna mobil hörslinga

Flera sammanträdesrum i kommunens verksamheter saknar stationära hörslingor. För personer som hör dåligt är hörseltekniska hjälpmedel, som till exempel hörslinga en förutsättning för att kunna uppfatta vad som sägs och därmed ha möjlighet att delta i mötet.

För att öka tillgängligheten till kommunens egna verksamheter och lokaler har Melleruds kommun ett mobilt hörselsystem som besökare och anställda kan låna vid behov.

Eftersom systemet är helt trådlöst kan utrustningen tas med till valfritt rum eller fastighet. Kommunens personal kan även ta med utrustningen vid hembesök.

Systemet är helt sekretessäkert. Det som sägs i rummet stannar där. Det går inte att lyssna av samtalet med hörapparat utanför rummet med den mobila slingan, som det kan göras med en fast hörslinga.

Väskan med den mobila hörselutrustningen finns på Medborgarkontoret i kommunhuset, där den alltid ska vara laddad. Det är på Medborgarkontoret som du bokar, hämtar och lämnar tillbaka väskan efter användning.

Utrustningen lånas ut för användning inom kommunens lokaler och verksamheter samt till föreningar.

Väskan innehåller följande enheter

 • En bordsmikrofon
  (Sätt på den och lägg den mitt på bordet)
 • Fem halsslingor
  (Hänges runt halsen på personer med hörapparat, tryck på strömbrytaren och justera volymen)
 • Ett laddningsställ
  (Utrustningen ska alltid stå i laddaren när den inte används. Enheterna laddas upp på 3-8 timmar och har en drifttid på upp till 10 timmar)
 • Två extra hörlurar
  (Hörlurarna kan användas av personer med nedsatt hörsel som inte har hörapparat)

Om föreningar hyr den mobila hörslingan i kommunens egna lokaler tas ingen avgift ut. En depositionsavgift på 500 kr tas ut per tillfälle och återlämnas när utrustningen återlämnas, under förutsättning att utrustningen inte är skadad


Sidan uppdaterades 30 juli 2020