X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Njut av en efterrätt ute i naturen

Cheese cake på burk

Självklart kan man även lyxa till det i naturen, och varför inte med en efterrätt? När man har lagat sin mat ute i naturen kan det ibland vara skönt att bara plocka upp en efterrätt från sin kylväska. Här kommer ett recept på cheesecake som man kan göra i en portionsburk och som äts direkt ur burken! 

Cheesecake i burk

4 portioner

Ingredienser

160 gram digestivekex

40 gram smält smör

200 gram färskost

2 dl crème fraiche

1 dl grädde

1 tsk vaniljpulver/vaniljsocker

2 msk florsocker

4 msk karamelliserad mjölk

1 tsk flingsalt

Bär till garnering

 

Gör så här:
Mixa kex och det smälta smöret och fördela i botten av fyra burkar. Ställ i kylen.

Vispa färskost, crème fraiche, grädde, vaniljpulver och florsocker. Ta ut burkarna ur kylen.

Lägg en matsked karamelliserad mjölk ovanpå kexblandningen och strö på lite flingsalt. Fördela färskostkrämen i burkarna. Lägg på bär. Sätt på lock och lägg dem i kylväskan tillsammans med en kylklamp och ge er ut i naturen.

Sidan uppdaterades 17 september 2021