Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Trygg Fastighet - nytt kostnadsfritt webbaserat verktyg för fastighetsägare

För att hjälpa fastighetsägare att ta krafttag mot kriminaliteten och ta ansvar för och visa omtanke om de som bor, vistas och verkar i området presenterar Stiftelsen Tryggare Sverige idag en verktygslåda med konkreta brottsförebyggande- och trygghetsskapande åtgärder mot de vanligaste trygghetsproblemen.

Tryggfastighet Problem

Fastighetsägarna är på många sätt den aktör som lever närmast problemen med brott och otrygghet. Redan i slutet av 1990-talet kunde forskare se hur gängbildningar skapades med bostadsområdet som gemensam identitetsbas. Under senare år har det kommit ett stort antal rapporter som pekar på en snabb negativ utveckling när det gäller de territoriella kriminella nätverken och dess negativa påverkan på boendemiljön.

- För att hjälpa fastighetsägare att förebygga och förhindra brott och otrygghet har vi tagit fram en digital verktygslåda med 40-tal konkreta åtgärder mot olika typer av problem, säger säkerhets- och trygghetssamordnaren Arber Jasharaj (Stiftelsen Tryggare Sverige).

Verktygslådan innehåller brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder som fastighetsägare kan genomföra själva, eller tillsammans med andra aktörer, för att motverka några av de vanligaste trygghetsproblemen. Det handlar om allt från gängkriminalitet och öppen narkotikahandel till häng av ungdomar i gemensamma utrymmen och i det offentliga rummet.

- Verktygslådan, som är kostnadsfri att använda, kommer kontinuerligt att uppdateras utifrån den senaste forskningen. Dessutom kommer Stiftelsen Tryggare Sverige parallellt utveckla nya tjänster, verktyg och metoder för att hjälpa fastighetsägare att vidta åtgärder som ger bäst effekt, säger Arber Jasharaj.

Verktygslådan hittar du här: https://tryggfastighet.org


Om Stiftelsen Tryggare Sverige
Stiftelsen Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO. Syftet är att förbättra hjälpen till brottsdrabbade och att främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området. Arbetet är inriktat på att erbjuda nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar.

  

Publicerad 11 februari 2022