Filmklubb

Bio

Gillar du att se på och diskutera film tillsammans med andra? Då kanske bibliotekets filmklubb är något för dig?

Om Du skulle vara intresserad av att vara med i vår filmklubb, maila oss på biblioteket@mellerud.se eller ring 0530-182 00.

Det går naturligtvis också bra att anmäla sitt intresse direkt på biblioteket. 

Regler:
När du anmäler dig till filmklubben får du ett medlemskort som ger dig rätt att närvara på alla filmer under aktuell period.
Det går inte att boka in sig för en enskild film utan hela konceptet bygger på att man ser en film i grupp och har en diskussion efteråt. 

En filmklubb måste följa vissa regler. Dels måste vi skaffa en licens från Swedish Films och dels måste våra filmer beställas från de filmbolag som Swedish Film har valt ut. Det innebär att biblioteket väljer ut filmer från streamingtjänster som Viddla samt våra egna DVD-filmer som ingår i dessa filmbolag.

Dessa filmer visar vi under våren 2024 med start klockan 15.00:

OBS! Nytt datum!
24 januari
Klockan 15.00
"Skolan vid världens ände" 
Detta är berättelsen om Ugyen Dorji, en ung lärare som drömmer om att bli popsångare och ägnar mer tid år att vara ute och festa på stadens krogar än att sköta sitt jobb. Skolledningen tröttnar på honom och ger honom ett ultimatum-ta jobb som lärare i Lunana annars åker du ut! Dorji tackar morvilligt ja och befinner sig snart på sin långa resa till Lunana, vilken avslutas med en stenhård vandring upp för bergen. Skolan i Luana är inte bara den mest avlägsna skolan i Bhutan- det är den mest avlägsna i världen!

7 februari
Klockan 15.00 
"Madeleine och taxichauffören"
Det är en ovanligt dålig dag på jobbet för taxichauffören Charles. Trafikanmärkningar, trasslig ekonomi och skakigt äktenskap hänger över hans huvud som ett mörkt moln. Så stress är bara förnamnet på vad han känner när hans senaste kund insisterar på en lång omväg med flera stopp. Men den eleganta äldre kvinnan i bilen börjar berätta om sitt liv. Madeleines historier ger Charles något annat att tänka på. Irritationen är snart som bortblåst. Taxibilen för det omaka paret på en resa bakåt i tiden som ger nya perspektiv på nuet

6 mars
Klockan 15.00
"Under körsbärsträden".
Den tystlåtne Sentaro driver ett gatukök som serverar japanska Dorayaki-plättar.Hans bistra uppsyn väcker intresse och symptier i omgivningen, bland annat hos den äldre kvinnan Tokue som erbjuder sin hjälp. Motvilligt tackar han ja och det visar sig att hennes recept på söt bönpastafår affärerna att blomstra i samma takt som deras vänskap fördjupas.

10 april
Klockan 15.00
"En ganska snäll man"
Handlar om Ulrik som suttit av en 12 årigt fängelsstraff för mord. Han ser dock inte fram emot att släppas ut i frihet Nu måste han lära sig leva med sitt förflutna och lära känna världen på nytt. Han son har en fästmö, och hennes familj ser inte med blida ögon på mord. Ulrik är en ganska snäll man. Men hur snäll kan man egentligen vara?

 

Sidan uppdaterades 19 januari 2024