Badplatser

I Melleruds kommun finns fyra kommunala badplatser: Vita Sannar, Näs Sannar, Strömmersvik och Sundserud. Kartan nedan visar var de ligger.  

Kommunen ansvarar för skötsel och underhåll av badplatsen. Vid utflykt, då du grillat eller fikat, kom ihåg att ta med dig soporna hem eller lägg dom i sopkärl som finns på platsen. Läs mer om Allemansrätten.

För allas säkerhet

  • Tänk på att hålla avstånd på våra badplatser i sommar och stanna hemma om du är sjuk. Då många semestrar hemma under rådande situation, kan det bli mycket folk samtidigt. Alla har ett ansvar att skydda sig själv och andra samt visa hänsyn.
  • Du måste ha uppsikt över ditt/dina barn. Ett fåtal sekunder utan uppsyn kan sluta i en tragedi, en drunkningsolycka kan ske snabbt och ljudlöst. Tänk inte att ”någon annan” ska hålla uppsikt eller finnas där, ta eget ansvar.
  • De kommunala badplatserna rensas från skräp och större skaderisker minst en gång per år inför badsäsongen. Personal gör regelbundet en kontroll runt bryggorna. Upptäcker ni en skaderisk eller hinder kontakta vår växel på telefon 0530 – 180 00 så fort som möjligt.

Vattenkvalitet och temperatur

Varje sommar testar kommunen vattenkvaliteten vid badplatserna. I samband med det mäter de också badtemperaturen. Resultaten över kvalité och badtemperaturmätningarna hittar du på havochvatten.se.

Fiske

För att fiska i Vänern krävs inget fiskekort, men man bör läsa på om regler och vilka fiskar som får plockas upp. Information om det finns på Svenska fiskeregler.

Hundar

Hundar är välkomna på anvisade platser på kommunens badplatser. Tänk på att det finns människor som är rädda för hundar.

 

Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta någon av våra turistbyråer. Vid eventuella frågor eller upplysningar, kontakta medborgarkontoret på 0530-189 00. 

Badplatser i Mellerud

Näs Sannar

Strömmersvik - tillgänglighetsanpassad

Sundserud

Vita Sannar - tillgänglighetsanpassad med badrullstol

Sidan uppdaterades 24 juni 2024