Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sundserud

Vid Sundserud i Åsensbruk finner vi en av kommunens idylliska badplatser. Det är sjön Åklång man badar i om man besöker badplatsen, en av de sjöar som ingår i Dalslands kanal. Omringad av grann skog är denna badplats med sluttande gräsplan med utrymme för många badgäster. Två bryggor försedda med stegar och även möjlighet till att kliva i ifrån stranden. Här finns också en badflotte som man kan dyka från. Bryggorna passar för kanotister och kajakpaddlare då de är nära vattenytan. Sandig grusbotten. Badplatsen är försedd med två ombytesrum. Anslutning till tennisbana och skjutbana, samt en stor parkering för bilburna badgäster. Badplatsen är försedd med torrdass.

Våren 2021 byttes bryggorna ut mot nya flytbryggor. Var försiktig och dyk inte där det finns skyltar om att inte dyka och röda bojar. Fundamenten av den gamla bryggan ligger kvar på två platser. Den kalla och sena vintern gjorde att isen låg kvar längre så att de inte kunde tas upp innan badsäsongen. Mellan 1 mars- 31 juli utförs inga arbeten i vatten för att inte störa djurlivet. De gamla fundamenten planeras att tas bort under hösten. 

Man hittar hit genom att följa stora vägen genom Åsensbruk, antingen från Håverud i norr eller centrala Mellerud och Åsensbruk i söder tills man ser skyltningen till badplatsen.

Det finns också goda fiskemöjligheter sjön Åklång, men glöm inte att det kräver fiskekort. Lär mer om Åklångs fiskevårdsområde


Sidan uppdaterades 23 juni 2021