Studie- och yrkesvägledning

Jag heter Karoline Larsen Andersson och jobbar som studie- och yrkesvägledare på Rådaskolan i Mellerud. Jag hjälper eleverna i frågor som rör utbildning, arbete och yrke. För eleverna i årskurs 9 finns jag tillhands för hjälp, stöd och vägledning i samband med deras gymnasieval.

Hej!

Antagningen för 2023 har nu helt klar och avlämnande skola har avslutat alla ärenden. Har du frågor eller funderingar kring dina studier är det din nuvarande skola som ska kontaktas och hjälpa dig med dina frågor. 
Antagningsåret 2024 påbörjas första veckan i december 2023. Innan dess ska alla elever i årskurs 9 fått ett erbjudande om att delta i en grupphandledning.
Ta kontakt med SYV om du redan nu vet att du önskar en individuell tid, enskild eller tillsammans med vårdnadshavare.
Öppet hus på olika gymnasieskolor kommer att erbjudas i höst och under våren. Gå in på Rådaskolans hemsida för uppdaterad information men jag kan redan nu tipsa om följande: 

Lördag den 7 oktober klockan 10:00 -15:00 kommer nästan alla friskolor i Trollhättan och Vänersborg ha en gymnasiemässa på Etage, Överby. Ett tillfälle där många skolor är samlade och där kan man komma och ställa frågor till flera av oss och prata med lärare och elever från de olika skolorna.

Skolorna som kommer att vara med är:

  • LBS Kreativa Gymnasiet
  • Praktiska Gymnasiet
  • Drottning Blankas Gymnasieskola
  • Realgymnasiet
  • Fridagymnasiet

Karlbergsgymnasiet i Åmål kommer att bjuda in elever från årskurs nio lördag den 18 november klockan 10:00 - 14:00. Man bjuder på lunch för elever från Mellerud samt gratis tågresa till Åmål.

Sidan uppdateras fortlöpande, och mer information kommer.

Välkommen att kontakta mig om du har frågor eller funderingar. 

Med vänliga hälsningar
Karoline Larsen Andersson
Studie- och yrkesvägledare
E-post: karoline.larsen.andersson@mellerud.se
Telefon: 0530-182 60

Kontakt

Karoline Larsen Andersson
Studie- och yrkesvägledare
E-post: karoline.larsen.andersson@mellerud.se
Telefon: 0530-182 60

Sidan uppdaterades 13 september 2023