VVS-utbildning

Vuxenutbildningen är kvalitetskontrollerad av VVS-branschens yrkesnämnd och innehar kvalitetsstämpeln ”Förstklassig skola” / ”VVS-college” sedan 2013.

VVS - ett rörligt och praktiskt arbete som är lika aktuellt även i framtiden!

Yrket är ett traditionellt hantverk som konstant utvecklas med ny teknik och moderna material. På vuxenutbildningen har vi inriktning VVS mot yrket som VVS-montör. Vi sammanför teori och praktik för att ge dig helhetsbilden av yrket och dess utmaningar. Utbildningen sker i Åsensbruk med modernt VVS-material och utrustning, detta i lokaler som är anpassade för din utbildning.

vvs-montör

Hur blir jag VVS-montör?

Under utbildningen i Åsensbruk

På plats i Åsensbruk kommer du under utbildningen från augusti till juni enligt ett pedagogiskt upplägg med olika arbetsområden att bland annat lära dig svetsa i för VVS vanligt förekommande svetsmetoder, att hantera VVS-verktyg & bygga avloppsystem på rätt sätt.
Utbildningen skapar även förståelse för hur exempelvis en duschblandare är uppbyggd, systemteknik i fastigheter, med varmvatten och värme, värmepumpars funktion, olika typer av ritningar för fastigheter, digitala styrsystem och intelligenta
pumpar mm, helt enkelt det som finns i dagens VVS-system.
Utbildningen erbjuder goda möjligheter till individanpassad undervisning.

Efter utbildningen

Efter utbildningens slut fortsätter du som så kallad lärling på ett VVS-företag. Även lärlingstiden är utbildning då du jobbar tillsammans med kollegor under 1,5-2 år med stigande löneutveckling.

Vid lärlingstidens slut görs först ett teoriprov och efter det ett installationsprov för en yrkesexamen som VVS-montör och för att bli branschcertifierad VVS-montör.

VVS-utbildning, 1500 poäng
Nästa beräknade kursstart: Januari 2024
Sista ansökningsdag: 12 November 2023
VVS-montör programblad klicka HÄR

För ansökan kontakta oss, antalet platser är begränsade !

Yrkeslärare & Programansvarig VVS:
Kent Palm
E-post: kent.palm@mellerud.se

Yrkeslärare VVS:
Samuel Genemo
E-post: samuel.genemo@mellerud.se

tre bilder collage
Kontakta oss

Samuel Genemo
Yrkeslärare VVS
E-post: samuel.genemo@mellerud.se

Kent Palm
Yrkeslärare VVS
E-post: kent.palm@mellerud.se

Helena Genemo
Kärnämneslärare
E-post: helena.genemo@mellerud.se

Sidan uppdaterades 9 augusti 2023