Aktuellt

Nyheter

DNA Popup

Är du företagare i Dalsland och vill nätverka över kommungränserna? Kom och träffa andra företagare och inte minst Dalslands näringslivsansvariga (DNA) – på turné på ett pop-up-kontor nära dig!

Publicerad 10 oktober 2023

Nu kan företag, kommuner, organisationer, föreningar och samfälligheter söka bidrag från energifonden för åtgärder som minskar elanvändningen. Energifonden finansierar som regel 30 % av material- och installationskostnaden för godkända energieffektiviseringsåtgärder.

Läs mer på: Energifonden - Dalslands miljö- och energiförbund

Energifonden - Dalslands miljö- och energiförbund
Publicerad 23 september 2022

Trä 23 Sept

Trä-, bygg-, möbel- och inredningsindustrin i Sverige och Norge befinner sig mitt i ett grönt skifte. Välkommen till en dag med fokus på omställningen mot hållbar innovativ träproduktion, träbyggnation, cirkulär produktutveckling och råvaran alla pratar om. Skogen. Välkänt. Väl beprövat. Uråldrigt. Och framtidens material.

Publicerad 26 augusti 2022

Dsc 9635

Turistrådet/Västra Götalandsregionen erbjuder möjlighet att söka ekonomiskt stöd till investeringar, konsulthjälp och utvecklingsinsatser. Dessa stöd ska ha en tydlig koppling till hållbarhet och därmed bidra till att ytterligare stärka Västsveriges position som en hållbar destination samtidigt som det enskilda företaget blir mera hållbart och därmed bättre rustat att möta framtida utmaningar.

Publicerad 22 augusti 2022

Gula blommor

Framtidsgeneratorn är samlingsnamnet Almis erbjudanden som har extra fokus på hållbar utveckling. Utgångspunkten är där du och ditt företag befinner er – oavsett om du har kommit långt i din resa eller om du står i början av den. Med Framtidsgeneratorn identifieras ditt nästa steg för att få in hållbarhet i din affärsverksamhet. Tjänsten är kostnadsfri under 2022.

Publicerad 20 maj 2022

Dsc 9553

Västra Götalandsregionen erbjuder nu finansiellt stöd till företag via hållbarhetschecken som kan användas för insatser som främjar och möjliggör företagens omställning.

Publicerad 25 mars 2022

Ukraina Hjärta

Rysslands pågående invasion av Ukraina är en stor tragedi som inte bara orsakar stort mänskligt lidande för det ukrainska folket utan också får stora konsekvenser för säkerhetspolitiken, global ekonomi och företag med verksamhet i, och handel med, Ukraina och Ryssland.

Publicerad 15 mars 2022

Dsc 9635

Om du befinner dig inom Fyrbodal eller Skaraborg och leder eller arbetar i ett litet eller medelstort företag inom privat sektor, är du välkommen att delta i Fyrbodals kommunalförbunds kostnadsfria utbildningar.

Publicerad 11 februari 2022

Tryggfastighet Problem

För att hjälpa fastighetsägare att ta krafttag mot kriminaliteten och ta ansvar för och visa omtanke om de som bor, vistas och verkar i området presenterar Stiftelsen Tryggare Sverige idag en verktygslåda med konkreta brottsförebyggande- och trygghetsskapande åtgärder mot de vanligaste trygghetsproblemen.

Publicerad 11 februari 2022

Dsc 0363 2

Funderar du på att sälja företaget eller kanske gå i pension? Almi erbjuder ett ägarskiftesprogram under våren 2022 som riktar sig till er företagare som funderar på att inom 3-7 år genomgå ett ägarskifte. 

Publicerad 3 februari 2022
Kontakta oss

Viktor Weiberg
Tillväxtchef
E-post: viktor.weiberg@mellerud.se
Telefon: 0530-181 00

Avfallshantering företag
Sidan uppdaterades 27 september 2022