Dalslands Konstmuseum

Uppe på en höjd med utsikt över sjön Spången ligger Dalslands Konstmuseum. Museibyggnaden är skapad efter ett ekologiskt koncept och smälter väl in bland de röda husen i den gamla bruksmiljön.

Konsthallen på det övre planet och en del av undervåning ägnas åt tidsbegränsade utställningar. För utställningsprogram se muséets hemsida. 

Museet inrymmer också permanenta utställningar där man kan se konst av dalsländska mästare som bland andra Otto Hesselbom, Olof Sager-Nelson, Sixten Lundbohm och Georg Suttner. Man kan också se intressanta dalslandsföremål som till exempel allmogemöbler, koppar och en förnämlig silversamling. 

I den gamla byggnaden ligger Café Bonaparte. Muséet och caféet omgärdas av en lummig skulpturpark, som också inrymmer museets egna lilla hönsgård.

Gästbrygga finns för de som föredrar att anlända med båt. Det finns också goda parkeringsmöjligheter för bil och om du vill åka buss finns busshållplats (linje 720) vid Upperuds sluss, några hundra meter från museet. Här hittar du tidtabell!

Adress
Upperud, 464 40 Åsensbruk

För mer information
0530-300 98, info@dalslandsmuseum.se
Hemsida: www.dalslandskonstmuseum.se

Dalslands Konstmuseum

Dalslands Konstmuseum

Del av skulpturgruppen Betong av Johan Forsberg.

Del av skulpturgruppen Betong av Johan Forsberg.

Del av skulturgruppen Trandans av Jan E Forsberg.

Del av skulturgruppen Trandans av Jan E Forsberg.

Sidan uppdaterades 21 september 2021