Föräldrar

Föräldrahylla

Till dig som är förälder finns det mycket samlad information och litteratur att hitta på barnavdelningens Äppelhylla. Där hittar du bland annat en "Föräldrahylla" där vi har samlat litteratur som rör små barn och deras utveckling, till exempel böcker om sömn, mat, utvecklingsfaser, språkutveckling med mera. 

Har du barn med språkstörning finns det material för dig som förälder samt böcker som du kan låna hem till ditt barn för språkträning. Här finns bland annat böcker med punktskrift och teckenspråk. Det finns även lådor med tillhörande material att låna hem. 

På Äppelhyllan hittar du även Språktåget. Språktåget handlar helt enkelt om att små barns språkutveckling kan ses som en tågresa, där vissa barn behöver stanna vid  några stationer lite längre än andra. Språktåget är ett samarbete mellan bibliotek, barnhälsovård och logopeder och har samlat material som stimulerar små barns språkutveckling. Logopeder och barnhälsovård kan ge recept på olika böcker som finns på Språktågets hylla.

Fråga gärna oss i personalen om du undrar över något!

Om ditt barn har en funktionsnedsättning, till exempel läs- och skrivsvårigheter, synnedsättning eller någon annan funktionsnedsättning, kan barnet via biblioteket få kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek som tillhandahåller talböcker, e-text och punktskriftsböcker. Kontakta oss så berättar vi mer!

På barnavdelningen hittar du naturligtvis även böcker som passar barn i alla olika åldrar och med alla olika intressen. Här finns även leksaker och mysiga ställen för både lek och läsning. Vi har även böcker på andra språk. 

Är det något som du saknar här så får du gärna komma med önskemål!

Varmt välkommen till barn- och ungdomsavdelningen!

Kontakta oss

Melleruds bibliotek
E-post: biblioteket@mellerud.se
Telefon: 0530-182 00
Adress:
Södra Kungsgatan 7
464 31 Mellerud

Postadress:
Box 84
464 22 Mellerud

Äppelhyllan
Språktåget
Legimus
Sidan uppdaterades 17 februari 2023