Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Plocka upp efter din hund

Plocka upp efter din hund och kasta påsen i närmaste hundlatrin. Eller ta med påsen hem och släng den som brännbart hushållsavfall i ditt vanliga sopkärl. Det ligger i allas gemensamma intresse att tänka på miljö och trivsel.

Plocka Upp Efter Din Hund

Du som är hundägare har ansvar för din hund. Enligt de lokala ordningsföreskrifterna ska du plocka upp föroreningar efter hunden på badplatser, trottoarer, gång- och cykelvägar och andra allmänna platser. Rasta gärna inte hunden på planteringar eller vid rabatter. Det blir också en olägenhet i arbetsmiljö för personal som sköter planteringarna.

Hundbajs kan sprida sjukdomar till andra hundar och det kan dra till sig flugor och är aldrig trevligt att få under skon oavsett om man är hundägare eller inte. Runt om i kommunen finns det hundlatriner utplacerade för att göra det enklare för dig som är hundägare. Om det inte finns en hundlatrin i närheten måste du plocka upp hundbajset, ta med det från platsen och slänga det som brännbart hushållsavfall, i ditt eget eller boendets gröna sopkärl. Det gäller också om en hundlatrin är fullt i väntan på tömning.

Tänk på miljön, trivsel och våra parkarbetare. Om alla plockar upp efter sin hund blir det trevligare för alla att vistas i Mellerud.

Lokala ordningsföreskrifter för Melleruds kommun

 

Publicerad 10 maj 2023