Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Brattås 2 Filip Björndahl

Under sommaren har Länsstyrelsen planerat att göra en naturvårdsbränning i naturreservatet Kroppefjäll. Detta är en del av den naturvårdande skötseln av naturreservaten.

Publicerad 24 maj 2024

Sessionssalen

Kommunfullmäktiges möte onsdag 22 maj sänds live med start kl. 18.00.

Länk till sändningen
Publicerad 22 maj 2024

15Eb23c8 A309 4Aab B89d 4Deb766181b7

Svenskt Näringsliv skickar årligen ut en enkätundersökning till Sveriges företagare för att ta tempen på det lokala företagsklimatet i varje kommun. I år fick Melleruds kommun sitt högsta betyg någonsin: 3,81 poäng på en 6-gradig skala, en höjning från 3,61.

Publicerad 22 maj 2024

Barn Leker I Vattenpöl

Vi har haft problem med att skicka ut barnomsorgsfakturorna för maj månad. Problemet är nu löst och alla fakturor har skickats ut. Vi ber om ursäkt för denna försening!

Publicerad 21 maj 2024

VM IMG 0229

Onsdag den 22 maj öppnar förtidsröstningen till Europaparlamentsvalet. I Melleruds kommun kan du förtidsrösta i Grinstadsrummet, lokalen intill Medborgarkontoret på Storgatan 13.

Publicerad 20 maj 2024

DSC 9553

Det är torrt i skog och mark. Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund har därför gått ut med en uppmaning om att undvika eller vara mycket försiktig om du tänker grilla i skog och mark. Risken för att bränder ska sprida sig ökar i samband med att ytlagren i skog och mark torkar upp. Uppmaningen gäller tills vidare.

Publicerad 15 maj 2024

Trädgårdsavfall

Äntligen är sommaren här och en härlig tid för att få fint i trädgården. Kanske börjar man rensa bland buskar och klippa gräs men vad ska man göra med trädgårdsavfallet?

Publicerad 13 maj 2024

Vandring

Nu finns en ny e-tjänst där du kan ansöka om att få fälla träd som står på kommunens mark.

E-tjänst - Ansökan om trädfällning
Publicerad 3 maj 2024

A Traktor 4 Jpg

Nu söker vi ungdomar mellan 16-18 år som vill sommarjobba på ett särskilt boende (äldreboende) eller inom hemtjänst i Melleruds kommun!

Publicerad 3 maj 2024

MK21 Hemvarden KHW 2 3

Under denna vecka går ett brev ut till de kommuninvånare som har hemtjänst för att informera om att förvaltningen kommer framåt behöva arbeta med en mer flexibel planering inom hemtjänsten.

Publicerad 30 april 2024

Händer Stöd Barn

Visste du att det finns flera olika sätt att engagera dig för barn och unga som inte kan bo hemma eller behöver stöd?

Publicerad 26 april 2024

Tanja Talar, Beskuren

Representanter från Melleruds och Bengtsfors kommuner besökte i veckan riksdagen för att delta i en socialpolitiskt temadag. Under besöket berättade de om kommunernas samverkan inom sociala området.

Publicerad 26 april 2024

Mats Aronsson

Nu är det klart - under onsdagen signerades anställningsavtalet och Mats Aronsson blir ny chef för kultur- och utbildningsförvaltningen i Melleruds kommun. Mats ser fram emot att ta sig an den nya rollen: -Det är ett spännande och intressant uppdrag. Jag har alltid jobbat med utbildningsfrågor och tycker det ska bli kul att engagera mig i kommunens kultur och utbildning.

Publicerad 25 april 2024

MK21 Hemvarden KHW 2 4

Interreg-projektet som ska driva på Dalslandskommunernas gröna omställning av fordon och maskiner!

Publicerad 22 april 2024

Hitta Hem Pressbilder

Under våren inleds projektet Hitta hem i Dalsland, en satsning för att stärka Dalslands attraktivitet som en plats att leva, bo och verka i.

Publicerad 15 april 2024

Pratbubbla

Under natten mot söndagen den 7 april uppsökte tre efterlysta flickor hjälp i Melleruds kommun. I samband med det gjordes en polisanmälan som rubricerades som misshandel.

Publicerad 15 april 2024

Backa Barnet Utbildning För Chefer Och Införandeteam

Under två dagar har det varit utbildning för att ge chefer och införandeteam kunskap för att införa konceptet Backa barnet i sin verksamhet. Deltagarna var från de ingående kommunerna i Dalsland, Medpro Clinic, Närhälsan samt Polisen.

Publicerad 12 april 2024

Buss Västtrafik Mindre

Kom ihåg att elever som åker med skolskjutsen ska ha sina skolkort tillgängliga för resan. Har skolkortet tappats bort är det viktigt att du som är vårdnadshavare beställer ett nytt.

Publicerad 11 april 2024

SMS Utskick

Melleruds kommun har fått samtal från privatpersoner som blivit uppringda av företag som uppger att de utför ventilationskontroller i samverkan med Melleruds kommun. Påståendet är falskt. Detta är inget som kommunen står bakom och höjer nu ett varningens finger för bedrägeriförsök.

Publicerad 4 april 2024

Agnetha Helander, Trollingbåtar

Från och med 1 april kommer inte Medborgarkontoret i Mellerud att sälja fiskekort.

Publicerad 19 mars 2024

Mitt i Prick 1

I det här numret står Samhällsbyggnadsförvaltningen i fokus. Här kan vi bland annat läsa om Hållbarhetsdagen på Klacken och se vad som är på gång hos Gata- och parkenheten.

Publicerad 12 mars 2024

Flicka vid skolbänk

Barn i föräldrars fokus (BiFF) är ett erbjudande om föräldragrupp till föräldrar som separerat och har svårt att komma överens i frågor som rör barnen. Kursen är framtagen av Rädda barnen och används över hela landet.

Publicerad 11 mars 2024

Redigerad Bild

8 mars 2024 skrevs överenskommelsen kring Backa barnet-konceptet under. Det var också startskottet för projektet Tillsammans backar vi upp alla barn i Dalsland. Överenskommelsen skrevs under av parterna vid en ceremoni på Campus Dalsland.

Publicerad 8 mars 2024

MSB Krislåda 2022 Krisberedskapsveckan

Under vecka 10 och 11 genomför vi en riktad enkätundersökning för att undersöka vilken hemberedskap invånarna i Melleruds kommun har inför oförutsedda händelser och samhällsstörningar. Ditt svar är viktigt för att utveckla vår beredskap.

Publicerad 1 mars 2024

Barn i lekpark

Sedan januari 2024 har Melleruds kommun ett nytt administrativt elevregister för förskola, grundskola, fritidshem, gymnasie- och vuxenstudier.

Publicerad 1 mars 2024

Barn Leker I Vattenpöl

Just nu genomför vi ett byte av elevregister i Melleruds kommun. På grund av detta flyttas barnomsorgsfakturan för februari till nästkommande faktura.

Publicerad 20 februari 2024

Järnvägsperrong Mellerud

Ansökan för subventionerat fritidskort görs nu genom våra e-tjänster.

Publicerad 22 januari 2024

Medborgarkontoret

Från och med tisdag 2 januari har kommunens Medborgarkontor och Socialförvaltningens servicecenter uppdaterade öppettider.

Publicerad 2 januari 2024

Julgran på torget

Nu är anmälan öppen för dig som önskar boka fast saluplats för 2024 på torget i Mellerud.

Publicerad 20 december 2023

Plocka Upp Efter Din Hund

Plocka upp efter din hund och kasta påsen i närmaste hundlatrin. Eller ta med påsen hem och släng den som brännbart hushållsavfall i ditt vanliga sopkärl. Det ligger i allas gemensamma intresse att tänka på miljö och trivsel.

Publicerad 10 maj 2023
Sidan uppdaterades 21 oktober 2021