Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Tyvärr har en av vår entreprenörs sopbilar gått sönder och kräver reparation, vilket påverkar dig som har soptömning idag 21 mars och imorgon 22 mars.

Publicerad 21 mars 2023

Kommunfullmäktiges möte onsdag 22 mars kommer att sändas live med start kl. 18.00.

Länk till sändningen
Publicerad 20 mars 2023

Varmt välkommen till invigningen av den nya Familjecentralen i Mellerud måndag 3 april. Under invigningen bjuds allmänheten in för en rundvandring i de nya lokalerna och presentation av verksamheterna.

Publicerad 15 mars 2023

Nu har vår webbplats mellerud.se fått ett helt nytt utseende, men innehållet är fortfarande detsamma. Fokus med uppdateringen har varit att skapa en bättre användarupplevelse på startsidan så att du enkelt hittar den information du söker.

Publicerad 14 mars 2023

Den 1 mars träffades ledamöter som sitter i kommunfullmäktige i Dals-Eds, Färgelanda, Bengtsfors och Melleruds kommuner för en grundutbildning som ger kunskap och medvetenhet om det politiska uppdraget.

Publicerad 6 mars 2023

Du vet väl om att du kan låna gångstavar på biblioteket i Mellerud? Allt du behöver är ditt vanliga lånekort och låneperioden är fyra veckor.

Publicerad 1 mars 2023

Från och med 1 mars träder en ny organisationsförändring i kraft för individ- och familjeomsorgen (IFO) i både Melleruds och Bengtsfors kommuner. Förändringen innebär att det blir tre samlokaliserade enheter med tre enhetschefer. Enhetscheferna kommer att dela sina uppdrag mellan de två kommunerna.

Publicerad 22 februari 2023

Ansök om sommarförskola och sommarfritids när ordinarie förskolor och fritids har semesterstängt.

Publicerad 22 februari 2023

Melleruds kommun redovisar ett preliminärt resultat på 52 miljoner kronor för 2022, vilket är 35 miljoner kronor högre än det budgeterade resultatet. En av orsakerna är ett överskott av skatteintäkter, som beror på en bättre utveckling av skatteunderlaget än budget. Även nämnder redovisar ett överskott mot budget.

Publicerad 15 februari 2023

Det ekonomiska läget är just nu väldigt ansträngt för både individer och företag. Orsaken är stigande räntor, inflation och höga elpriser. Därför gör Melleruds kommun det möjligt att skjuta upp betalningen av vissa fakturor från kommunen.

Publicerad 18 januari 2023

Familjerätten i Dalsland kommer från och med våren 2023 erbjuda barngruppen ”Hanna och Theo” som riktar sig till barn som lever med separerade föräldrar eller föräldrar i konflikt.

Publicerad 18 januari 2023

Efter ett beslut av regeringen, har alla elnätsföretag fått uppdraget att byta ut eller uppgradera elmätarna i hela Sverige till nya, smarta elmätare med flera nya funktioner. Vattenfall Eldistribution har under våren 2021 påbörjat installation av nya smarta elmätare hos deras drygt 900 000 elnätskunder. Enligt Vattenfall Eldistribution kommer elmätarbyten i Melleruds kommun att pågå under perioden 2023-02-22 - 2023-06-08.

Publicerad 13 januari 2023

Från den 7 november 2022 kommer entreprenören GRIMSRUD på uppdrag av Melleruds kommun påbörja VA-arbete på del av Hällavägen i Dals Rostock. Med början i korsningen Hällavägen/Eriks väg går första etappen söderut genom grönområdet fram till och vidare längs Lövåsvägen med anslutande gator.

Från den 9 januari 2023 påbörjas andra etappen av ytterligare ett arbetslag på Hällavägen en bit öster om JOAB. Båda etapperna, förutom beläggningsarbeten, beräknas vara klara i slutet av april 2023. Informationsblad med kontaktuppgifter är utskickade av entreprenören.

För frågor kontakta VA-enheten Thomas Larsson 0530-183 95.

Publicerad 29 december 2022

Covid-19 är fortfarande en allvarlig sjukdom och nu ökar smittspridningen igen i Västra Götalands län. Efter nya regionala rekommendationer skärper vi våra rutiner vid besök på kommunens äldreboenden.

Publicerad 15 december 2022

Vill du boka plats på Torget för 2023? Det är "först till kvarn" som gäller.

Läs mer här om torghandel

Publicerad 13 december 2022

Nu kan företag, kommuner, organisationer, föreningar och samfälligheter söka bidrag från energifonden för åtgärder som minskar elanvändningen. Energifonden finansierar som regel 30 % av material- och installationskostnaden för godkända energieffektiviseringsåtgärder.

Energifonden - Dalslands miljö- och energiförbund
Publicerad 22 september 2022

Invasionen av Ukraina har påverkat många av oss känslomässigt. Här har vi samlat svar på några vanliga frågor.

Omvärldsläget
Publicerad 9 augusti 2022

Plocka upp efter din hund och kasta påsen i närmaste hundlatrin. Eller ta med påsen hem och släng den som brännbart hushållsavfall i ditt vanliga sopkärl. Det ligger i allas gemensamma intresse att tänka på miljö och trivsel.

Publicerad 2 juni 2022

Det som händer i omvärlden just nu kan göra både barn och vuxna oroliga och rädda. Som vuxen kan det kanske vara svårt att veta hur man ska prata med barn om allt som sker.

Krisinformation.se har tillsammans med Försvarsmakten och BRIS satt ihop frågor och svar om vad som händer i Ukraina just nu, som är särskilt riktade till barn. En sida som du och ditt barn kan läsa igenom tillsammans.

Publicerad 1 mars 2022
Sidan uppdaterades 21 oktober 2021