Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Invasionen av Ukraina har påverkat många av oss känslomässigt. Här har vi samlat svar på några vanliga frågor.

Publicerad 24 maj 2022

Vattenläget i norra Dalsland har försämrats sedan i våras på grund av låga nederbördsmängder och nivåerna är nu låga i stora delar av Upperudsälvens vattensystem. Regleringen i dessa sjöar samordnas av Stora Le vattenregleringsföretag. Vattennivån ligger fortfarande inom de gränser som anges i vattendomarna.

Det finns en älvsamordningsgrupp för Upperudsälven där kraftbolag och andra verksamhetsutövare, kommuner och Länsstyrelsen ingår. I älvsamordningsgruppen följs vattenläget upp kontinuerligt och vi stämmer av för att hantera situationen på bästa sätt utifrån förutsättningarna.

När det gäller flödet menar SMHI att situationen just nu påminner mycket om åren 1991, 1992 och 1993, medan det år 2017 var ännu lägre flöden än nu.

Intressenterna i samordningsgruppen jobbar för att balansera tillrinning och avtappning i hela
Upperudsälven. Det varma vädret gör att det samtidigt är stor avdunstning från vattendragen. Alla har en stor vilja att i samverkan lösa upp en svår och komplex situation.

Läs mer om vattenläget i länet på Länsstyrelsens webbplats.

Läs mer om läget på Dalslands Kanal på deras webbplats

Kontakt

Melleruds kommun
Anna Granlund
0530-181 18
anna.granlund@mellerud.se

Stora Lees vattenregleringsföretag
Per Andreasson
0730-69 26 64
per1.andreasson@vattenfall.com

Publicerad 30 juni 2022

Var extra försiktig om du tänker grilla eller elda under midsommarhelgen! Det är väldigt torrt i markerna och soligt väder med höga temperaturer väntas. Brandrisken är därför stor eller mycket stor i hela vårt område, inklusive i Melleruds kommun.
Om du ska ut i skog och mark bör du helst undvika att elda.
Följ gärna brandriskprognosen via appen Brandrisk Ute eller SMHI.

Publicerad 23 juni 2022

Nu kan du se kommunfullmäktiges sammanträde från 22 juni 2022.
Länk till video

Publicerad 22 juni 2022

Sommarboken är sommarlovsklubben för dig som är mellan 7 och 12 år. Vi träffas några gånger under sommaren och gör olika aktiviteter tillsammans.

I år är temat "I skuggan av..." och vi på biblioteket låter spöken och monster flytta in. Ta chansen att träffa nya kompisar, författare och göra roliga saker tillsammans med oss. Du behöver inte läsa en enda bok! Om du inte vill såklart...

Publicerad 16 juni 2022

Våren har varit torr och just nu är grundvattennivåerna låga på sina håll. I Melleruds kommun ligger grundvattennivåerna i små magasin under normal nivå. Detta kan påverka fastighetsägare med egen brunn.

Ett par tips är att redan nu vara restriktiv med vattenförbrukningen för att vattnet ska räcka hela säsongen. På Livsmedelsverkets hemsida finns även fler tips så som passa på att ta vattenprov om det var länge sedan du gjorde det och hur du kan minska vattenförbrukningen.

 

Läs mer

På Livsmedelsverkets webbplats finns det tips för dig som får dricksvatten från egen brunn - Låga grundvattennivåer - undersök vattennivån i egen brunn (livsmedelsverket.se)

På Sveriges Geologiska Undersökning finns information om aktuella vattennivåer - Aktuella grundvattennivåer (sgu.se)

Publicerad 15 juni 2022

Öppna förskolan är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn från 0–6 år. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar. 

Publicerad 7 juni 2022

Från 13 juni kommer VA-arbete att starta på del av Karolinervägen, från järnvägsövergången upp till skolan. Ett körfält kommer att fortfarande att vara öppet.

Från vecka 32 kommer arbete att starta på Bringsrovägen, från korsning Karolinervägen och norrut. Entreprenör för detta är HAKAB som har anlitats av Melleruds kommun. För frågor kontakta VA-enheten Niclas Mjörnestål 0530-183 84.

Publicerad 3 juni 2022

Från 13 juni kommer VA-arbete att starta på korsning Bergsgatan / Esplanadgatan. Arbetet planeras att pågå cirka tre veckor.

Korsningen kommer att vara avstängd för trafik.

Från vecka 32 kommer VA-arbete att starta på Skolgatan. I samband med detta kommer även en ny gång och cykelväg att anläggas. Detta arbete utförs av Melleruds kommun.

Arbetet planeras att pågå under resterande del av 2022.

För frågor kontakta VA-enheten Niclas Mjörnestål 0530-183 84.

 

Publicerad 3 juni 2022

I juni börjar avtalet med Skafferi Väst som kommer att leverera ett stort utbud av lokalproducerade råvaror till våra offentliga kök i kommunen.

Publicerad 2 juni 2022

Plocka upp efter din hund och kasta påsen i närmaste hundlatrin. Eller ta med påsen hem och släng den som brännbart hushållsavfall i ditt vanliga sopkärl. Det ligger i allas gemensamma intresse att tänka på miljö och trivsel.

Publicerad 2 juni 2022

Melleruds kommun är Västra Götalands län bästa plats för äldre att bo i. Det visar en sammanställning från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Publicerad 1 juni 2022

I det senaste Mitt i Prick från Melleruds kommun kan du bland annat läsa mer om hur skolan förbereder sig för att möta väpnade eller hotfulla situationer och om hur lärare på Karolinerskolan arbetar för att öka läslusten bland elever. 

Publicerad 30 maj 2022

Nu inleds en samverkan mellan de fem Dalslandskommunerna kring budget- och skuldrådgivning, dödsboanmälan och ansökan om ekonomiskt bistånd för begravningskostnader. Två tjänster kommer att utgå från Mellerud med uppdrag att tillsammans tillgodose de samverkande kommunernas verksamhet inom området. 

Publicerad 20 maj 2022

Äntligen är våren här och en härlig tid för att få fint i trädgården. Kanske börjar man rensa bland buskar och klippa gräs men vad ska man göra med trädgårdsavfallet?

Publicerad 13 maj 2022

Vill du bidra till sommarens fotoutställning på Dalsland Center? Utställningen kommer att växa under sommaren och både invånare och besökare är välkomna att skicka in sina bidrag.

Publicerad 12 maj 2022

Det som händer i omvärlden just nu kan göra både barn och vuxna oroliga och rädda. Som vuxen kan det kanske vara svårt att veta hur man ska prata med barn om allt som sker.

Krisinformation.se har tillsammans med Försvarsmakten och BRIS satt ihop frågor och svar om vad som händer i Ukraina just nu, som är särskilt riktade till barn. En sida som du och ditt barn kan läsa igenom tillsammans.

Publicerad 1 mars 2022
Sidan uppdaterades 21 oktober 2021