Service

Hälso-, sjuk- och tandvård
I centrala Mellerud finns en vårdcentral som är öppen fem dagar i veckan. När den är stängd finns jourcentral vid Dalslands sjukhus i Bäckefors och akutmottagning på NÄL i Trollhättan. Sjukhusvård ges både vid NÄL och vid Uddevalla sjukhus. Distriktssköterskemottagning finns även i Dals Rostock och Åsensbruk.
Folktandvården ligger i samma byggnad som vårdcentralen. Det finns också en privat tandläkarmottagning i centrala Mellerud.

Övrig offentlig service
Mellerud har en polisstation som är bemannad fyra dagar i veckan.
Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan ger viss service på plats i Mellerud, men ingen av dem har ett eget kontor här.
Medborgarkontoret kan du utföra många kommunala ärenden. Kontoret fungerar också som reception till kommunhuset.

Polisstation
Polisstationen ligger i korsningen Storgatan-Järnvägsgatan.

Kommersiell service

Framför allt Melleruds tätort har ett rikt affärsliv. Här finns fyra livsmedelsbutiker, apotek, Systembolag, kläder och skor, presentartiklar, byggnadsvaror, elvaror, sportaffärer, optiker, bilhandlare, städfirmor, smycken med mera. Livsmedelsbutiker finns också i Grinstad, Dals Rostock och Åsensbruk.

Bank finns i Mellerud, bankomat i Åsensbruk, post endast i Mellerud.

Enbart i Melleruds tätort finns nio matställen och restauranger, allt från grillbarer, över husmanskost och pizza till thaimat. Restauranger finns också i Dals Rostock, Åsensbruk, längs E45 norr om Mellerud och nere på Dalboslätten.

Det finns ett rikt utbud av hantverkare och behöver du laga bilen är det ingen fara. I Mellerud finns både märkesverkstäder och fristående bilreparatörer.

Auktionshall
Här låg en gång en träskofabrik. Nu är det en auktionshall.
Sidan uppdaterades 24 september 2021