Rektors månadsbrev

Rådaskolan

Läsåret 2022 - 2023                                            

RÅDABLADET

Juni 2023

Mellerud 2023-06-15                  

Robert skriver:

Då var det dags för ett välförtjänt sommarlov för våra elever. Det har varit ett intensivt år fyllt med stora utmaningar och hårt arbete för alla elever och medarbetare. Vi har många duktiga läsare, idrottsprofiler musikskapare, mattekluringar och teknik fixare, schackmästare för att nämna några höjdpunkter från elever. Årets nior har nu gått i mål.

Eleverna har fått bra betyg och nått en hög gymnasiebehörighet, bland de högsta på flera år. Vi summerar läsåret som mycket gott. Jag vill passa på att tacka er elever och vårdnadshavare, samt passar på att speciellt tacka alla åk 9 för tre härliga år tillsammans.

Lite att tänka på inför hösten:

I augusti träder ett nytt skolskjutsreglemente i kraft för alla skolelever i Melleruds kommun. Kommunen har sett över både ”rutter” och hållplatser. Det kan innebära lite förändringar för höstens skolskjutsar.

Blivande gymnasieelever behöver kanske också busskort för studier på annan ort. Har du funderingar på frågor gällande gymnasiet. Studie och yrkesvalsläraren Caroline kan vara till din hjälp med dessa frågor. Vidare information se länk via Rådaskolans hemsida.

Vi utökar vårt samarbete med socialtjänsten de har anställt en fältsekreterare Micael Larsson. Han kommer att finnas på olika platser i kommunen, bland annat på skolan och på Stinsen samt köpcentret.

Allt är på plats inför kommande läsår. Rådaskolan får nu åter fyra klasser i blivande åk 7. Några nya ansikten kommer eleverna att möta på i höst. Vi hälsar Daniel Karlsson trä och metallärare, Susanne Hammar textillärare, Anton Amnehagen So lärare och Mia Lundgren speciallärare extra välkomna. Övriga lärare kommer ni att känna igen.

 

Varmt välkomna tillbaka till ett nytt läsår.

Skolan startar upp onsdagen den 23 augusti klockan 08:30 eleverna läser enligt schemat.

 

Sol I Hangmatta

 

 

 

Sidan uppdaterades 10 augusti 2023