Rektors månadsbrev

Rådaskolan

Läsåret 2022 - 2023                                            

RÅDABLADET

December 2022

Mellerud 2022-12-20                        

Robert skriver:

Terminen närmar sig sitt slut och stundande jullov väntar.

Vid denna tid brukar jag påminna om byte av batteri i brandvarnare och att inte lämna levande ljus utan tillsyn.

Jag hade hoppats och trott att man inte skulle behöva skriva något om Covid-19. Hälsomyndigheter påminner oss dock om att vi behöver hålla i goda rutiner för att hålla tillbaka smittspridning. Allt för att vi inte skall få en ny besvärlig tid.

Vi har fått uppleva många bra prestationer och härliga stunder tillsammans med våra elever denna termin.

Under terminen har vi följt upp vår trygghetsplan och sett över våra trivselregler. Vi har fått arbeta en del med vår värdegrund. Vi fortsätter kontinuerligt att hantera och samtala om hur man är mot varandra, vad man säger till varandra, är tydliga i våra gränssättningar, sociala mediers betydelse, arbetar med vår studiero och allas rättigheter - men också allas skyldigheter. Studiero och trygghet är viktigt och grunden för allt lärande.

Vi har fortsatt att utveckla olika aktiviteter i elevernas trivselrum.

Vi fortsätter vårt utbildningssamarbete med Karlstads universitet där focus är: vad vi kan göra för att höja elevernas måluppfyllelse. Vår lärplattform är fortsättningsvis Teams. Där presenterar/skriver vi in uppgifter, hanterar läxor och ibland kanske även genomför ett test. Ni vårdnadshavare kan se detta via era ungdomars inloggning.

Två medarbetare lämnar Rådaskolan vid terminsslutet. Petra Johansson blir mammaledig och Martin Lindahl ska pröva nya vingar. Vi tackar båda och önskar lycka till.

Vi hälsar Marie Håkansson välkommen tillbaka som matematiklärare.

Nu stundar gymnasieval för våra elever i åk 9. Viktigt att komma ihåg att den slutgiltiga antagningen till gymnasiet bygger på vårens slutbetyg. Sista ansökningsdag för första antagningen är 1 februari 2023.

Vill påminna om att ni vårdnadshavare har tillgång till  närvaro/frånvaro i skola 24 för era ungdomar. Har ni inte tillgång skola 24 finns instruktioner för ansökan på skolans hemsida.

Nu tar skolan lite julledigt och laddar batterierna för nya tag inför vårterminen.

Onsdag 11/1 - terminsstart för eleverna. Eleverna läser enligt schema.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

önskar vi på Rådaskolan gm Robert

 

 

Sidan uppdaterades 21 december 2022