Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mellerud – bästa kommunen i länet för äldre att bo i

Melleruds kommun är Västra Götalands län bästa plats för äldre att bo i. Det visar en sammanställning från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

dsc_1266

Melleruds kommun rankas högst i Västra Götalands län på listan över kommuner där det är bäst för äldre att bo i. I det nya indexet Sveriges bästa kommun för äldre att bo i har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling vägt samman hur stor boyta pensionen räcker till, genomsnittlig flyttskatt, upplevd trygghet med hemtjänsten och tillgången till särskilt boende för äldre. Totalt ingår 253 kommuner i kartläggningen där Melleruds kommun placeras på plats 21 bland Sveriges kommuner.

- Vi arbetar mycket med att utveckla äldreomsorgen i Mellerud och upprätthålla en hög kvalitet i verksamheten. Vi har nöjda brukare inom både hemtjänst och särskilt boende. I Mellerud har vi satsat på våra äldreboenden och byggt nytt samt rustat upp och utvecklat andra boenden. Vi har särskilt satsat på trivsamma och anpassade utemiljöer. Nu under hösten gör vi en satsning på förebyggande arbete och har anställt en aktiveringspedagog som kommer ha i uppdrag att utveckla träffpunkter för äldre. Vår ambition är att detta kommer göra Mellerud till en än mer attraktiv kommun för äldre att bo i framåt, säger Tanja Mattsson, socialchef, Melleruds kommun.  

 

Läs mer om sammanställningen:

Sveriges bästa kommun att bo i för äldre – Via TT

Bästa kommunerna i Sverige för äldre att bo i – hela listan (pdf)

Publicerad 1 juni 2022