Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besök från Melleruds kommuns vänort Scandia

Melleruds kommun välkomnar besökare från vänorten Scandia, en liten kommun i Washington County i västra Minnesota.

20240702 134704

Besökarna från Scandia

Scandia och Melleruds kommun har varit vänorter sedan april 2022 då ett ”Sister-city-agreement” skrevs på. Sedan dess har representanter från båda kommunerna genomfört ett första besök under 2023, och nu välkomnar Melleruds kommun en grupp besökare från Scandia för andra gången.

Under måndagseftermiddagen anlände gästerna i Mellerud. Besöket varar i en vecka där de bjuds in att delta i aktiviteter och får uppleva väl valda delar av Melleruds historia, kultur och miljö. På schemat finns bland annat guidade museiturer, musikframträdanden, rundvandring vid olika sevärdheter som Dalslands kanal och Dalslands center – och självklart medverkan i Kanalyrans stora kortege på lördagen där gruppen kommer åka i amerikanska bilar. Utöver studiebesök och aktiviteter får gästerna möjlighet att utforska kommunen på egen hand och umgås med Melleruds invånare.

- Det är väldigt glädjande att se hur vårt vänortssamarbete med Scandia har utvecklats på bara två år och vilket härligt engagemang som finns i vänortsföreningen under ledning av Annelie Andersson. Vi har mycket gemensamt med våra vänner i Scandia och att knyta vänskapsband är kanske extra viktigt i dessa tider med en orolig omvärld, säger Karl-Olof Petersson, kommunchef i Melleruds kommun. 

Publicerad 4 juli 2024