Laga mat ute

Friluftslivets år fortsätter och månadens tema i juni är laga mat ute!
Att laga och äta mat i naturen kan ge en extra dimension till den traditionella matupplevelsen. Matlagning utomhus kräver varken avancerad utrustning eller mycket att packa. Med små förberedelser och enkla grundkunskaper i ryggsäcken blir måltiden utomhus fantastisk. Mat kan ju också förberedas hemma och intas ute. Fyll en mattermos med god soppa och packa ner några skivor bröd och något gott pålägg. Eller gör en god sallad, lägg i en matlåda tillsammans med en gaffel. voilá! Ta sedan med maten till din favoritplats och njut av en välförtjänt lunchrast i sommarsolen!
Det finns många sätt att laga mat när man är ute i naturen. Här kommer tips på enkla recept, olika matlagningssätt och inspiration till de som kan tänka sig att prova!
Blomkålssoppa (som du förbereder hemma och tar med)
Lyxig cheesecake i portionsburk (som du förbereder hemma och tar med)
Matlagning utomhus kan innebära att man gör upp eld. Då finns det en del viktiga saker att tänka på, inte minst under sommaren när marken är torr och risken för brand är större. Kolla alltid upp om det råder eldningsförbud eller om det är brandrisk där du planerar att göra upp din eld. Välj en säker plats utan brandfarligt material i närheten och se till att elden är ordentligt släckt innan du lämnar platsen. Läs mer på msb.se