Ta med dig hemmalagad mat ut

Ett annat sätt att äta mat i naturen är att laga maten hemma och ta med till naturen. Om maten ska vara varm kan man med använda sig av en mattermos, eller linda in i aluminiumfolie. En god soppa med nylagade toasts passar fint under lite kyligare kvällar.
Blomkålssoppa
4 portioner
Ingredienser
2 schalottenlökar
500 gram blomkål
100 gram potatis
½ dl vitt matlagningsvin
6 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 ½ msk koncentrerad grönsaksfond
1 dl riven parmesanost
rapsolja
salt
vitpeppar
tryffelolja (till servering)
Gör så här:
Skala och hacka löken i stora bitar. Dela blomkålen i bitar. Skala och skär potatisen i centimeterstora bitar.
Fräs lök, blomkål och potatis i olja i 2 minuten. Tillsätt vinet och låt koka i cirka 1 minut. Häll i vatten, grädde och fond. Koka i cirka en kvart till grönsakerna är mjuka. Rör om då och då.
Mixa soppan slät med en stavmixer.
Tillsätt osten och rör om tills den har smält. Smaka av med salt och peppar och häll i soppan i mattermosen.
Till servering kan du ringla lite tryffelolja på soppan.
Tips:
Det är alltid gott med en smörgås till soppan. Har du ett toastjärn till eldstad är detta perfekt!