Njut av en efterrätt ute i naturen

Självklart kan man även lyxa till det i naturen, och varför inte med en efterrätt? När man har lagat sin mat ute i naturen kan det ibland vara skönt att bara plocka upp en efterrätt från sin kylväska. Här kommer ett recept på cheesecake som man kan göra i en portionsburk och som äts direkt ur burken!
Cheesecake i burk
4 portioner
Ingredienser
160 gram digestivekex
40 gram smält smör
200 gram färskost
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
2 msk florsocker
4 msk karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt
Bär till garnering
Gör så här:
Mixa kex och det smälta smöret och fördela i botten av fyra burkar. Ställ i kylen.
Vispa färskost, crème fraiche, grädde, vaniljpulver och florsocker. Ta ut burkarna ur kylen.
Lägg en matsked karamelliserad mjölk ovanpå kexblandningen och strö på lite flingsalt. Fördela färskostkrämen i burkarna. Lägg på bär. Sätt på lock och lägg dem i kylväskan tillsammans med en kylklamp och ge er ut i naturen.