Palak paneer på stormkök

Ett annat sätt att laga mat på är på stormkök. Det finns många olika fabrikat och modeller som många fungerar på liknande sätt. Förr var bränslet nästan alltid rödsprit, men idag finns även brännare för exempelvis gas. Den indiska grytan Palak paneer är en relativt enkel rätt som gör sig bra att tillagas på stormkök.

Palak paneer (indisk gryta med ris)
4 portioner
Ingredienser:
2 påse boil in bag ris/expressris
salt
400 gram halloumi/grillost
200 gram bladspenat (fryst eller färsk)
2 gula lökar
4 klyftor vitlök
2 msk riven färsk ingefära
400 gram krossade tomater
2 dl grädde
2 msk Garam Masala (kryddblandning)
1 st grönsaksbuljongtärning
olivolja till stekning
Gör så här:
Koka ris enligt förpackning.
Hacka gul lök och tärna halloumin i bitar. Stek med olja i kastrull. Pressa vitlök och riv ingefära och lägg i kastrullen. Häll i resten av ingredienserna och koka upp.
Servera grytan med ris.
Tips:
Hacka löken, tärna halloumin, pressa vitlök och riv ingefäran hemma och ta med i en burk.