Palak paneer på stormkök

Stormkök

Ett annat sätt att laga mat på är på stormkök. Det finns många olika fabrikat och modeller som många fungerar på liknande sätt. Förr var bränslet nästan alltid rödsprit, men idag finns även brännare för exempelvis gas. Den indiska grytan Palak paneer är en relativt enkel rätt som gör sig bra att tillagas på stormkök.

Palak paneer

Palak paneer (indisk gryta med ris)

4 portioner 

Ingredienser:

2 påse boil in bag ris/expressris

salt

400 gram halloumi/grillost

200 gram bladspenat (fryst eller färsk)

2 gula lökar

4 klyftor vitlök

2 msk riven färsk ingefära

400 gram krossade tomater

2 dl grädde

2 msk Garam Masala (kryddblandning)

1 st grönsaksbuljongtärning

olivolja till stekning 

 

Gör så här:

Koka ris enligt förpackning.

Hacka gul lök och tärna halloumin i bitar. Stek med olja i kastrull. Pressa vitlök och riv ingefära och lägg i kastrullen. Häll i resten av ingredienserna och koka upp. 

Servera grytan med ris.

 

Tips:

Hacka löken, tärna halloumin, pressa vitlök och riv ingefäran hemma och ta med i en burk.

Sidan uppdaterades 17 september 2021