Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vi tar första spadtaget för en ny allvädersbana!

Under onsdagseftermiddagen samlades representanter från Melleruds kommun, idrottsföreningar och byggentreprenörer för att ta det första spadtaget till en ny allvädersbana på Rådavallen i centrala Mellerud.

Gruppbild

Ludwig Mossberg, kommunstyrelsens ordförande, i grävmaskinen med representanter från Melleruds kommun, idrottsföreningar och entreprenörer, som kommer arbeta med konstruktionen av allvädersbanan

Arbetet med den nya allvädersbanan har officiellt inletts! I det soliga höstvädret samlades representanter från Melleruds kommun, idrottsföreningar och byggentreprenörer bakom Rådahallen där den nya allvädersbanan kommer byggas.

Ludwig Mossberg, kommunstyrelsens ordförande, klättrade in och satte sig bakom spakarna i grävmaskinen för att ta ett ordentligt första spadtag.

"Äntligen är vi igång med allvädersbanan! Det är något vi har sett fram emot och har pratat om länge, så vi är glada att arbetet nu har inletts. Det är få saker som känns så bra som att investera i barn och unga, så det är riktigt roligt, säger Ludwig Mossberg."

Första steget i arbetet under hösten är att schakta ur befintligt material, ca 40–50 cm. Efter detta läggs all rörläggning och kanalisation i marken och sedan läggs ett nytt bärlager med grus. Under våren och sommaren 2025 läggs det sista lagret med finjustering, följt av asfalt och till sist gjuta syntetbeläggningen som utgör själva allvädersbanorna. Ett följdprojekt är att tillgänglighetsanpassa huvudläktaren och toaletterna. 

Om allvädersbanan

Allvädersbanan kommer bestå av fyra banor som löper runt hela 400m- varvet och sex banor längs långsidan vid huvudläktaren för 100m-lopp. Även andra aktiviteter kommer kunna hållas: det kommer skapas två hoppgropar för längdhopp och tresteg och i ena rundeln blir det en ansatsbana för spjut, vattengrav, höjdhopp och stavhopp. Utanför löparbanorna kommer det placeras en kastbur för slägga och diskus och i rundeln närmast Rådahallen blir det ett område för kulstötning.

Projektet finansieras av Melleruds kommun, bidrag från Allmänna arvsfonden och Dalslands Sparbank och kommer preliminärt vara färdigt sommaren 2025.

Publicerad 3 oktober 2024