Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ny version av broschyren "Om krisen eller kriget kommer"

I slutet av november skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut en ny version av broschyren Om krisen eller kriget kommer till alla hushåll. Redan nu finns den att läsa på msb.se.

Bild Omslag

Den nya broschyren "Om krisen eller kriget kommer" som skickas ut till samtliga hushåll med start 18 november.

Broschyren innehåller viktig information om hur du kan förbereda dig för krig och hur du ska agera vid höjd beredskap, samt tips på hur vi kan skydda oss själva och hjälpa varandra. Den nya broschyren kommer att delas ut till alla hushåll under två veckor, 18–29 november.

Varför skickar MSB ut en ny broschyr?

Säkerheten i vår omvärld har försämrats sedan den förra broschyren gavs ut 2018. Därför fick MSB i våras regeringens uppdrag att ta fram en ny broschyr med uppdaterad information och nytt innehåll.

-Med anledning av det förändrade omvärldsläget har den nya broschyren ett större fokus på vår beredskap för krig och hur man ska agera vid ett militärt angrepp. Den ger även konkreta råd för hur man kan förbereda sig och agera om något allvarligt händer, säger Anna Granlund, säkerhetschef i Melleruds kommun

Flera språk

Den digitala versionen släpps på svenska men är även anpassad för att kunna få uppläst. När den tryckta broschyren lanseras 18 november kommer den att finnas tillgänglig att beställa på flera språk. Den kommer även att finns på lätt svenska, inläst på svenska och engelska, teckenspråkstolkad, i punktskrift och i en kort filmad version.

Viktig att spara

Än så länge kan du bara ta del av broschyren digitalt, men mellan 18-29 november skickas en tryckt version ut till alla hushåll. Om du inte fått en broschyr i slutet av november går det att beställa kostnadsfritt på msb.se.

Broschyren som skickas hem till alla hushåll är ett viktigt verktyg för att ge den kunskap du som invånare behöver för att snabbt kunna agera i en krissituation. Därför är det viktigt att du läser och sparar broschyren när den kommer i din brevlåda.

-Tillsammans med anhöriga, kollegor, vänner och grannar bygger vi motståndskraft varje dag. Vi är alla en del av Sveriges beredskap, säger Anna Granlund.

Läs broschyren Om krisen eller kriget kommer (msb.se)

Publicerad 11 oktober 2024