Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rapportering gällande ärende om efterlysta flickor i Mellerud

Under natten mot söndagen den 7 april uppsökte tre efterlysta flickor hjälp i Melleruds kommun. I samband med det gjordes en polisanmälan som rubricerades som misshandel.

Pratbubbla

Foto: Cup of Couple - Pexels.com

Bakgrund

Åklagarmyndigheten berättade den 11 april på sin hemsida: under natten mot söndagen uppsökte tre efterlysta flickor hjälp i Melleruds kommun och i samband med det gjordes en polisanmälan som rubricerades som misshandel. Nu pågår förundersökning som leds av åklagare.

I fredags rapporterade TTELA att åklagaren som utreder ärendet menar att det är en något missvisande bild som framkommit i medierna. Åklagaren säger att det är misshandel som utreds nu, enligt TTELA.

- Ärendet har inte varit känt inom kommunen innan det framkom i media. Detta är inget pågående ärende hos oss, uppger individ- och familjeomsorgens chef. 

Informationsvacuum - viktigt att inte spekulera för att inte skapa oro

- Mediabevakningen kring ärendet har inledningsvis varit intensiv samtidigt som förundersökningen omfattas av förundersökningssekretess. Detta gör att det just nu kan upplevas som ett informationsvacuum. Rapporteringen om händelsen skapar känslor och den begränsade tillgången till information bidrar. I det läget är det viktigt att inte spekulera och vara försiktig med rykten för att inte skapa oro. Vi behöver vänta in den information som åklagarens undersökning ger, säger säkerhetschef Anna Granlund.

Förundersökning

Just nu pågår förundersökning av åklagare som är en brottsutredning med syfte att utreda vem som kan misstänkas för brott och om det finns tillräckliga bevis för att väcka åtal. Detta gör att informationstillgången är något begränsad just nu för att inte skada undersökningen om uppgifterna offentliggörs. När åklagaren bedömer att det är möjligt, eller när åtal väcks, kan denne lämna ut uppgifterna som kommit fram i undersökningen. 

Publicerad 15 april 2024