Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utbildning för chefer och nyckelpersoner i Backa barnet

Under två dagar har det varit utbildning för att ge chefer och införandeteam kunskap för att införa konceptet Backa barnet i sin verksamhet. Deltagarna var från de ingående kommunerna i Dalsland, Medpro Clinic, Närhälsan samt Polisen.

Backa Barnet Utbildning För Chefer Och Införandeteam

Gruppen från Mellerud diskuterar. Foto: Sofia Magnusson

Utbildningen hölls av av Backa barnets utbildare Charlotta Pettersson och Alexandra Hansson och genomfördes på Campus Dalsland i Bäckefors.

Målgruppen för utbildningen var chefer och nyckelpersoner i de verksamheter som ingår i Backa barnet Dalsland. Utbildningen bestod bland annat av grunderna i Backa barnet-konceptet och innebörden av Behovskompassens åtta områden. Utbildningen genomfördes tvärprofessionellt, det vill säga med deltagare från såväl skola/förskola, vård och omsorg, individ- och familjeomsorg samt Polisen.

Om projektet:

Tillsammans backar vi upp alla barn i Dalsland är ett treårigt projekt för att implementera arbetsmodellen Backa Barnet. En satsning för att tidigare fånga upp och ge rätt stöd till de barn som behöver, så att fler klarar sin skolgång.

Förskola, skola, socialtjänst, hälso- och sjukvård samt polis omfattas av projektet. Med Backa barnet modellen får aktörerna en verktygslåda för att kunna samarbeta enklare. Projektet stöds av VGR för att möjliggöras i hela Dalsland.

Publicerad 12 april 2024