Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dags att läsa av vattenmätaren

För att fakturan för din vattenförbrukning ska bli så korrekt som möjligt behöver vi din hjälp att läsa av vattenmätaren. I början av oktober landar ett avläsningskort i din brevlåda.

Diana Klaar Bild Va Liggande

Person som står vid diskbänk och sköljer ett glas

En gång om året ska du som äger en fastighet med anslutning till kommunalt vatten läsa av din vattenmätare. Vattenmätaren visar hur mycket vatten hushållet har förbrukat.

Privatpersoner kan registrera avläsningen med BankID via kommunens digitala tjänster för VA/Renhållning eller följa länken nedan som går direkt till e-tjänsten. Tänk på att det är fakturamottagaren som kan logga in med sitt BankID.

Länk till e-tjänst

Det går också bra att skicka din mätarställning via avläsningskortet, portot är betalt.

Så här läser du av din vattenmätare: Du läser av din vattenmätare genom att lyfta på locket och rapportera siffrorna. Beroende på vilken typ av mätare du har ber vi dig kontrollera att du endast skriver av svarta siffror på vit bakgrund inklusive nollor eller vita siffror på svart bakgrund inklusive nollor. Vita siffror mot röd bakgrund kallas decimaler och ska inte anges.

På avläsningskortet står bland annat information om vattenmätarnummer, när senast avläsning är registrerad samt beräknad årsförbrukning.

Avläsningskort kommer att skickas ut till alla kunder med kommunalt vatten oberoende när vattenmätaren senast lästes av.

Kontakt
Vid frågor kontakta VA-handläggare på telefon 0530-181 65 eller via e-post samhallsbyggnad@mellerud.se

Publicerad 1 oktober 2024