Nyhetsarkiv 2021

Nyhetsarkiv 2021

Vid den här tiden på året används fyrverkerier. I kommunens ordningsföreskrifter anges vad som är tillåtet. Godkända pyrotekniska varor är tillåtna. Du måste vara 18 år för att köpa, sälja eller använda fyrverkerier. Polistillstånd krävs alltid inom 100 meter från äldreboende, sjukhem, begravningsplatser eller kyrkogårdar

Publicerad 29 december 2021

Du som fastighetsägare med kommunalt vatten brukar få hem avläsningsinformation av din vattenmätare i brevlådan under december månad. I år kommer avläsningsinformationen att skickas ut senast i början av januari 2022. Förseningen beror på att vi just nu inför en ny digital tjänst för avläsning av vattenmätare.  

Publicerad 22 december 2021

Vi följer fortsatt händelseutvecklingen kring covid-19 och genomför vid behov åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer

Aktuell lägesbild 22 december
Publicerad 22 december 2021

Folkhälsomyndighetens nya scenarier tyder på en ökad smittspridning som kan bli omfattande i mitten av januari. Nu införs flera tillfälliga åtgärder den 23 december för att bromsa smittspridningen.

Publicerad 22 december 2021

Nu kan du boka saluplats för torghandel 2022. För att få sälja på torget behöver du kontakta Medborgarkontoret och visa upp en giltig F-skattsedel samt lämna kontaktuppgifter.

Publicerad 20 december 2021

Kommunens verksamheter, Medborgarkontoret och Socialförvaltningens servicecenter har, under jul-och nyårshelgen, öppet helgfria vardagar med några undantag:

Publicerad 17 december 2021

Dalsland blir testarena för nya lösningar som ska bidra till utveckling och omställning. Fullföljda studier och minskat utanförskap. Utbyggnad av digital infrastruktur. Fler jobb från stat och region. Testa nya lösningar för kollektivtrafik, näringsutveckling samt attraktivt boende. Det är målen i den stora gemensamma satsningen ”Det goda livet i Dalsland” som startar vid årsskiftet.

Publicerad 16 december 2021

Ulrika Granander Granat blir Melleruds kommuns nya HR-chef och tillträder tjänsten den 1 januari 2022.

Publicerad 13 december 2021

Stort tack till alla som har svarat på enkäten och deltagit i dialoger för arbetet med platsvarumärket för hela Melleruds kommun som geografisk plats.

Publicerad 8 december 2021

Den 1 och 2 december uppmärksammade Sveriges länsstyrelser och Myndigheten för delaktighet den Internationella funktionshinderdagen 2021 genom att bjuda in till en digital nationell samling. Representanter från Melleruds kommun blev inbjudna att tala om kommunens arbete med tillgänglighet.

Publicerad 3 december 2021

Idag har webbplatsen mellerud.se uppgraderats. Du som har länkat till ett dokument, som exempelvis en pdf-fil, behöver ändra länken. Länkar till sidor har inte ändrats.

Publicerad 2 december 2021

Idag den 2 december skickas Mellerudskalendern 2022 ut i mittuppslaget av Lions Club Melleruds årliga Julpost till hushåll i kommunen.

Publicerad 2 december 2021

Dalslands familjehemsenhet söker ett kontrakterat jourhem som har möjlighet att ta emot ett barn eller en ungdom mellan 7 och 18 år. Uppdraget kräver att en vuxen är hemma på heltid. Uppdraget ersätts genom arvode som utgår även när inget barn eller ungdom är placerad och en omkostnadsersättning som utgår vid placering.

Det är nödvändigt att ha erfarenhet av att stötta barn och ungdomar i svåra situationer.

Vid intresse kontakta enhetschef Anna Agdur, telefon 0532-170 21, eller familjehemssekreterare Irene Ottosson, telefon 0532-174 52.

Publicerad 1 december 2021

Från den 1 december ska den som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning säkerställa att lämpliga åtgärder vidtas för att undvika spridning av covid-19.

Publicerad 1 december 2021

Vill du bli god man i någon av kommunerna Uddevalla, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Sotenäs, Strömstad eller Tanum? Välkommen till informationsträff på Bohusläns museum 2 december där vi berättar mer om vad det innebär att vara god man. Vi söker dig som är engagerad och intresserad av att göra en insats för andra människor.

Publicerad 30 november 2021

Måndag den 22 november besökte representanter från Spendrups Bryggeri AB Melleruds kommun. Spendrups driver varumärket Melleruds utmärkta pilsner som är inspirerad av pilsnerreceptet som bryggdes på Melleruds Bryggeri (cirka 1904–1959) i Mellerud. Syftet med besöket var att presentera kommunen och höra mer om hur Spendrups arbetar med varumärket Melleruds.

Publicerad 25 november 2021

Juldekorationerna är för många ett uppskattat inslag i våra offentliga miljöer. Bakom den stämningsfulla belysningen och de vackra juldekorationerna arbetar fyra personer på Gata-Park helhjärtat med julutsmyckningen i 3 veckor innan alla dekorationer tänds. Juldekorationerna kommer att tändas under morgonen den 26 november.

Publicerad 23 november 2021

Kommunen har fått in tips om att invånare blivit uppringda av ett företag som erbjuder rengöring av rökkanaler i till exempel skorstenar. Företaget kan uppge att de vill komma hem till dig och rengöra din fastighets rökkanal, men tänk på att vara försiktig och inte tacka ja utan att först kolla upp företaget och vad som gäller.

Publicerad 3 november 2021

I Melleruds kommun finns det åtta lekplatser som är tillgängliga för allmänheten, som ligger både centralt och i närliggande tätorter. Nu kan du enkelt hitta information om var lekplatser ligger, tillgänglighet och vilken utrustning som finns.

Publicerad 3 november 2021

Vad tycker du är bra med vår plats? Vad är du extra stolt över? Vad kan göras bättre? Var med och ge din bild av Melleruds kommun som geografisk plats i vår enkät. Tillsammans med dig som bor, arbetar eller besöker Mellerud vill vi skapa en gemensam bild över vad vi förknippar vår plats med som vi sedan kan använda för att marknadsföra Mellerud.

Publicerad 2 november 2021

Nu startar arbetet med att ta fram ett platsvarumärke för hela Melleruds kommun som geografisk plats. Syftet med projektet är att tillsammans med alla som bor, verkar och besöker Mellerud, skapa en gemensam bild över vad vi förknippar vår plats med och som bidrar till att öka stoltheten och attraktionskraften för hela kommunen. Den bilden ska senare kunna användas för att marknadsföra Mellerud som plats på olika sätt.

Publicerad 1 november 2021

Nu finns Campus Dalsland att följa digitalt genom en nylanserad hemsida www.campusdalsland.se

Publicerad 1 november 2021

Under vecka 44 påbörjas arbetet med att anlägga en ny cirkulationsplats i korsningen Ängenäsgatan-Vintergatan. Arbetet beräknas ta cirka 5 veckor.

Publicerad 1 november 2021

Den 26 oktober inför SMHI ett nytt vädervarningssystem som innebär att klass 1-, klass 2- och klass 3-varningarna försvinner. I stället för siffror används symboler och färgerna gul, orange och röd. Röd varning är den allvarligaste. Varningarna kan anpassas efter lokala förhållanden och blir därmed mer relevanta och användbara.

Publicerad 26 oktober 2021

Idag uppmärksammar vi offentliga måltidens dag runt om i landet för att fler ska få upp ögonen för vilka fantastiska måltider vi har i Sverige. Varje dag serveras det cirka tre miljoner måltider inom vård, skola och omsorg i Sverige. I Mellerud tillagar vi 1800 portioner till lunch varje dag.

Publicerad 21 oktober 2021

Dalslandskommunerna tillsammans med Årjängs kommun arbetar för bildandet av ett högskolecentrum i Dalsland. Ett viktigt steg mot förverkligandet togs i fredags då en avsiktsförklaring blev klar mellan Campus Dalsland och Högskolan Väst.

Publicerad 20 oktober 2021

Under våren efterlyste Bengtsfors, Dals-Eds, Färgelanda, Mellerud, Säffle och Åmåls kommuner småskaliga, lokala livsmedelsproducenter. Nu är upphandlingen klar och från och med juni 2022 kommer ett 80-tal närproducerade livsmedel att köpas in för upp till 12 miljoner kronor per år.

Publicerad 6 oktober 2021

Har du intresse och utrymme i din vardag för att finnas som stöd till en annan människa? 
Vi söker kontaktpersoner till vuxna med varierande behov av social kontakt. Det krävs ingen utbildning för uppdraget och vi söker vuxna kontaktpersoner i olika åldrar med olika intressen.

Publicerad 5 oktober 2021

Melleruds kommuns prognos pekar på ett resultat för året på 30 miljoner kronor, vilket är 14 miljoner kronor bättre än budget. Detta beror på att skatteintäkterna blir högre än förväntat samt att pandemin har medfört lägre kostnader inom vissa nämnders verksamheter. Även detta år får kommunen ersättning av staten för sjuklönekostnader.

Publicerad 4 oktober 2021

Allt fler har börjat tänka på krisberedskap och hur man klarar sig på den mat man har hemma vid en krissituation. Men att ha en plan för livsmedelsförsörjning gäller även offentliga kök som levererar mat till skolor och äldreboenden. Kostenheten i Melleruds kommun har arbetat med en livsmedelsförsörjningsplan sedan 2017.

Publicerad 30 september 2021

Här finns en sammanställning av vilka föreskrifter, råd och rekommendationer kring covid-19 som gäller från och med den 29 september.

Publicerad 29 september 2021

Med en ökad andel vaccinerade äldre kan åtgärderna för att hindra smittspridningen av covid-19 inom äldreomsorgen ytterligare anpassas. Vaccinet mot covid-19 ger ett gott skydd för den som har vaccinerats. Detta gör det möjligt för vaccinerade personer att ta emot besök i den egna lägenheten, eller utomhus, utan speciella smittförebyggande åtgärder.

Publicerad 15 mars 2021

Melleruds kommun deltar i projektet Luften är fri - Friluftslivet år 2021. Luften är fri är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket och syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Häng med oss i friska luften och upptäck alla fantastiska friluftsaktiviteter som Mellerud har att erbjuda.

Publicerad 22 januari 2021
Sidan uppdaterades 17 oktober 2023